Islâmin Savunmasinda Kiyamete Kadar Önderimiz ve Örnegimiz Hazreti Hüseyin’i Rahmetle Aniyoruz

Daha önceki bildirilerimizde, konusmalarimizda ve yazilarimizda belirttigimiz gibi, milletimiz Islâm Milletinin...
Islâmin Savunmasinda Kiyamete Kadar Önderimiz ve Örnegimiz Hazreti Hüseyin’i Rahmetle Aniyoruz
A. Sezai KARAKOÇ
A. Sezai KARAKOÇ
Eklenme Tarihi : 26.08.2021
Okunma Sayısı : 1946

Daha önceki bildirilerimizde, konusmalarimizda ve yazilarimizda belirttigimiz gibi, milletimiz Islâm Milletinin dünü, bugünü ve yarini içiçe suurumuzda canli olarak bulunmalidir ki hep uyanik olalim ve basimiza gelen felaketleri bir daha yasamayalim.

Kendi takvimimizin aylarindan olan muharrem ayi, yilin ilk ayidir. Bu ayda tarih içinde Islâm Milletinin geçmisinde dönüm noktalari olan olaylar yazilmis ve anlatilmistir.

Süphesiz, bunlarin içinde en acisi ve kiyamete kadar unutulmayacak ve yüregimizi yakip duracak olani Hz. Hüseyin’in ve kendisiyle birlikte olanlarin sehadetidir. Hz. Hüseyin, kendisinin ve yakinlarinin hayatlari, canlari pahasina, Islâm’in gerçek dogrultusundan, anlamindan ve amacindan saptirilmasina, ruhundan mahrum edilip sadece dis görüntüden ibaret birakilmasina razi olmamis, karsisindakilerin gücüne bakmaksizin, yanlisa, kötülüge, zulme ve nankörlüge karsi durmus, savas açmis, Hak ve Hakikatin sancagini gökte dalgalandirmis ve bize, kiyamete kadar, Din yolunda, Hakikat ugrunda savasma örnegi olmus ve hepimize Hak yolunda savasma görevini ve gelenegini bir miras olarak birakmistir. Bugün de, müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde, kendi medeniyetlerini en ileri  seviyeye getirerek, insanlik düsmanlarinin kötülüklerine engel olmak için ayakta dimdik durmali, Dogu-Bati savasini önleyerek insanligi kurtarmalidir. Bu kurtulusu Büyük Islâm Birligi’nden baska saglayacak bir güç de yoktur.

Bu on muharrem gününde, Hazreti Hüseyin’i ve onunla birlikte savasarak sehit olan yakinlarini rahmetle anar, onlarin yolunda, dâvamizda bizi diri, muzaffer, yanlisliklardan korunmus tutup âhirete yüzü ak ve alni ak olarak ulastirmasini Allah’tan dileriz.

Not: Bu yazi 18.08.2021 tarihinde http://yucedirilis.org.tr/ sitesinden alinti yapilarak yayinlanmaktadir, yazinin orijinali için asagidaki linki tiklayiniz. Bu yazida yer alan fikirler yazara aittir. Hikmet Akademisi’nin bakis açisini yansitmayabilir.

http://yucedirilis.org.tr/

 

YORUMLAR
YENİ YORUM YAP
güvenlik Kodu
EDİTÖRDEN
Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!