Kim Milyoner Olmak Ister! ?

Rahat nefes alabildigi ve hiç bir saglik sorunun olmadigi halde, sahip oldugu "GERÇEK ZENGINLIGIN"...
Kim Milyoner Olmak Ister! ?
Yasin ASMA
Yasin ASMA
Eklenme Tarihi : 12.11.2022
Okunma Sayısı : 1013

GERÇEK ZENGINLIK

Rahat nefes alabildigi ve hiç bir saglik sorunun olmadigi halde, sahip oldugu "GERÇEK ZENGINLIGIN" farkinda ol(a)mayip, hayattan abartili bir sekilde sikayetçi olanlara eyvahlar olsun.

"Dünya hayatinin örnegi, ancak gökten indirdigimiz, onunla insanlarin ve hayvanlarin yedigi yeryüzünün bitkisi karismis olan bir su gibidir. Öyle ki yer, güzelligini takinip süslendigi ve ahalisi gerçekten ona güç yetirdiklerini sanmislarken (iste tam bu sirada) gece veya gündüz ona emrimiz gelmistir de, dün sanki hiçbir zenginligi yokmus gibi, onu kökünden biçilip atilmis bir durumda kilmisiz. Düsünen bir topluluk için Biz ayetleri böyle birer birer açiklariz." (Yunus Suresi, 24)

Atalarimiz söyle demistir:

"Kaybetmeden kiymet bilinmez"

Ayrica

Peygamber Efendimiz (a.s) söyle buyurmustur:

“Bes sey gelmeden evvel su bes seyi ganimet bilip degerlendir:

IHTIYARLIK GELIP ÇATMADAN EVVEL GENÇLIGIN,

HASTALIKTAN EVVEL SIHHATIN,

FAKIR DÜSMEDEN EVVEL VARLIKLI OLMANIN,

MESGULIYETTEN EVVEL BOS ZAMANIN VE ÖLÜM GELMEDEN EVVEL HAYATIN KIYMETINI BIL VE BUNLARIN HAKKINI VER!”

(Hâkim, Müstedrek)

Adana da az veya çok islami hassasiyete sahip hemen herkesin tanidigi bir arkadasim bir gün beni ofisimde ziyaret ettigi sirada içinde bulunmus oldugu ekonomik sikintisini dile getirirken söyle bir ifade kullandi

"Içinde bulundugum bu maddi sorunlardan dolayi BÖBREGIMI SATACAGIM"

"Bu konuda  ne diyorsun" dedi

Benim de kendisine verdigim cevap su oldu;

"SEN SANA AIT OLAN BIR SEYI SATABILIRSIN. SANA AIT OLMAYAN BIR SEYI SATAMAZSIN".

Neredeyse hayatinin tamamini iki yakayi bir araya getirmekle ugrasan bu kardesin kendisine verilen " GERÇEK ZENGINLIGIN " farkinda olmayip bir anlik gaflet ile bu sözü söyledigine inaniyorum.

Bu giristen sonra Siz degerli arkadaslarim ve bu sitenin  müdavimleri ile benim saglik durumunu ve hastaligimin seyri ile ilgili son durumu paylasacagim ve BENIM DURUMUMDAN DERS ve IBRET ALIP HAYATA DAHA POZITIF BIR GÖZLE BAKMANIZI SAGLAMAYA ÇALISACAGIM.

Çünkü suna inaniyorum ki Rabbim Allah  azze vecelle tarafindan bende sizin için ders ve ibret alacaginiz "AYETLER" olduguna inaniyorum.

Siz bana bakarak hayata daha pozitif ve müspet bir bakis açisi ile daha güzel, sorumlu ve nimetlerin kiymetini bilen bir yasam süreceginize inaniyorum.

Bu fakir su anda okumakta oldugunuz bu yaziyi çok zor sartlarda 1 kelimeyi anlasilana kadar defalarca tekrarlamak sureti ile buda yeterli olmayinca karsima geçip benim için özel olarak hazirlanan harf tablosundan tek tek harfleri göstererek kelimeyi böylece adeta kan ter içinde kalarak tamamlaya biliyoruz.

 

Bu harf tablosunu su anda çok yogun kullanmasamda ileride sadece bu tablo sayesinde iletisim kurup derdimi anlatabilecegim.

Bu fakir 5 yildir dünyada çaresi, tedavisi olmayan ALS HASTALIGI ve MOTOR NÖRON olarak ta bilinen illet hastalik ile mücadele ediyor.

Hastaligimin son durumu su sekildedir.

EL ve AYAKLARIMI hiç bir sekilde KULLANAMIYORUM.

Hatta kullanmak bir yana üzerime konan sinegi kovmaktan aciz bir vaziyette hareket kabiliyetimi tamamen yitirmis durumdayim.

Bu fakir;

NEFES ALIP VEREMIYOR.

Bunu solunum cihazi ile bogazima açilmis olan delik araciligiyla suni olarak  saglamaktayim.

Bu fakir;

YEMEK YIYEMIYOR

göbegimin hemen altinda açilmis olan PEG deligi sayesinde siringa (enjektör) ile mama vererek besleniyorum. Beslenmeme engel olan; dilimdeki ve yutak kismindaki kaslarin erimesi ve bundan  dolayi yemek yeme eylemini yapamiyorum.

Bu fakir;

KONUSAMIYOR.

Su anda bazi kelimelerin anlasilabilmesi için çok çaba sarf ediyorum ve olaganüstü bir efor sarfediyorum. Buna neden olan diyafram yetersizligi ve dilimdeki kaslarin erimesi sorunudur.

Bu fakir;

KOKU ALAMIYOR.

Buna neden olan seyin anlayabildigimiz kadariyla kendim nefes alip veremedigim için solunum cihazindan dolayi koku alma yetenegini kaybetmis durumdayim.

Bu fakir;

AGLAYAMIYOR.

Agladigim sirada GÖZYASLARIMIN ACI ve YAKICI olmasi nedeniyle ayrica diyafram olmadigi için aglama sirasinda yeterli solunumu saglamak zor oldugu için kisitli da olsa aglayinca cihaz sürekli uyari veriyor.

Bu nedenle aglamaya göz yasimin yakici oldugundan dolayi son vermek zorunda kaliyorum.

Bu fakir;

GÜLEMIYOR.

Agiz içindeki kaslar erimis olmasindan ve yeterli diyafram olmayisindan ayrica çenemin kaymis olmasindan dolayi gülme eylemini gerçeklestiremiyorum.

Sevincimi yüzüme yansitamiyor sadece tebessüm ediyorum. 

Bu fakir;

UYUYAMIYOR

Bogazim yeni delindigi sirada yogun bakimda yatarken bir gün Prof. Dr. Sebnem hocam esime “uzun bir Zaman geceleri uyuyamayacak” diye söylemisti.

Bunda hastaligin kendi etkisi ayrica psikolojik durumun da etkisinin oldugunu söylemek mümkündür.

Ayrica her gece "cennetim" olan ANNEM ile birlikte sabaha kadar uyu(ya)madan türlü zorluklar içinde sabahliyoruz.

Ve her sabah sabahlayabildigimiz için RABBIMIZE HAMD EDIYORUZ.

Çünkü gece geçirdigimiz zaman içerisinde acil durumlar için çocuklarimi kaldirip birtakim müdahaleler yaptiktan sonra kismen rahatlayip geceye kaldigimiz yerden devam ediyoruz.

Bulunmaz ve tarif edilemez bir nimet olan uykuyu uyuyabilmek için doktorlarin bana verdigi ilaçlari siz sevgili dostlarim bir doz alsa 3 gün kendine gelemez.

Fakat ne yazik ki bu ilaçlari aldigim halde 1 saat bile uyuyamiyorum.

Umarim uykunun ne kadar önemli bir nimet oldugunun suurundasinizdir.

SADECE BIR GECE UYUYABILMEM IÇIN NELERIMI VERMEZDIM KI...!!!/

Bu fakirin;

AGZI AKIYOR

Agiz içindeki tükürük kaslari eridiginden agiz içinden ve burundan gelen akintiya engel olunamamaktadir.

Bu fakir;

OTURAMIYOR 

vücuttaki kaslar eridiginden dolayi uzun süreli oturuslarda kalça kemiginin baskisindan dolayi ciddi sikintilar olusmaktadir.

bundan dolayi sik sik pozisyon degistirmek durumunda kaliyoruz.

Bu fakir;

BOYNUNU TUTAMIYOR

Vücudun tamaminda oldugu gibi boyun kismininda dik durmasini saglayan kaslarin erimesinden dolayi hastaligin ileri derecedeki asamasini gösteren boyun düsmesi oldukça ciddi sikintilar yaratiyor.

Tüm bu sikintilari alt alta, üst üste, yanyana koydugumuzda öyle bir manzara çikiyorki o manzarayi su  sekilde ifade etmek istiyorum

NE ENGELLI SI KARDESIM  BIZ ENGELLI YADA ( arizali bir ifade ile ) ÖZÜRLÜ DEGILIZ KARDESIM BEN ve BENIM GIBI ALS HASTALARI HASBELKADER " YASAYAN ÖLÜLERIZ" be kardesim

Umarim bu fakirin derdini ve sikintilarini okuduktan sonra sahip oldugunuz  " GERÇEK ZENGINLIGIN " farkina vararak bu zenginligin sükrünü eda etme noktasinda çok iyi bir hisse almissinizdir. Sayet bu zenginligin farkina var(a)mayarak ufak tefek maddi veya manevi sikintilardan dolayi hayati yasanmaz bir hal alip bu durumu çevresine yansitan bir insansaniz size  seslenmek istiyorum.

Yukarida saymis oldugum ve hayatimi çileye çeviren bu saglik sorunlarimi para karsiliginda bana verecek olan varmi ! ? ve soruyorum " KIM MILYONER OLMAK ISTER ! ? "

Bu yazdiklarimi

1001 kisi okusa

101 kisi anlamaya çalissa

11 kisi anlayip

1 kisi bize hayir duasinda bulunsa bahtiyar olacagim l

En kalbi selam ve muhabbetlerimle

YAZARA AİT BÜTÜN YAZILAR
YORUMLAR
Ahmet
12.11.2022 19:17

Allah yardimcin olsun... Çektiginiz sikintilari günahlariniza kefaret saysin. Hakkiniz da ve hakkimizda hayirlisini versin...

YENİ YORUM YAP
güvenlik Kodu
EDİTÖRDEN
Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!