Imdat

Koridorun kasveti ve sessizligi insani ürkütmeye yetiyordu...
Imdat
Dr. Murat AYHAN
Dr. Murat AYHAN
Eklenme Tarihi : 13.01.2022
Okunma Sayısı : 874

Koridorun kasveti ve sessizligi insani ürkütmeye yetiyordu. Koridorun sessizligi giriste beliren gölgelerin etkisi ile bozulacaga benziyordu. Birbirinin ayni iki gölge ortasinda neredeyse fark edilmeyen üçüncü bir bedene ait baska bir gölgemsi bir görüntü. Koridorun sonundaki pencereden süzülen los isik gözleri kamastiriyordu. Gölgelerin ciliz isigi karanliga çevirmesi ve yürümekte olan bu üç kisinin ayakkabi tabanlarindaki köselelerin kulaklari tirmalayan sesleri disinda canliliga ait hiçbir ibare neredeyse bulunmamaktaydi. Iki polis ve oralarin tam ortasinda bir mahkûmun erimis bedeni akip gitmekteydi usulca, ümitsizce, çaresizce, yilmis ve yipranmis…

Ilerleyen üç beden koridorun sonundaki koyu kahve renkli kapinin önüne gelip durdular. Kapiyi içerden açan Mübasir; Gür sesiyle:

-Sanik, Mustafa CAN diye seslendi.

Mübasir üç kisiden baska kimsenin bulunmadigi koridorda var gücü ile bagiriyordu. Sesi ise bos koridorda yankilaniyordu.

Polis memurlari, koridorda bekleyen beyaz spor ayakkabi üzerine siyah düsük bel kot pantolon ve kirmizi yirtik kazakli;  ciliz, saçi basi daginik, gözleri sismis ve kizarmis, elleri titreyen, dudaklari kupkuru on alti-on yedi yaslarindaki gence eslik edip mahkeme salonun kapisindan içeriye beraberce girdiler.

Polisler sanigi hâkimin tam karsisindaki kürsüye getirip iki adim geriye çiktilar.

Hâkim, göz ucuyla karsisinda bitkin duran gence bakti.

Gençte umutsuzca bir bakis atti. Hâkime.

Göz göze geldiler.

Hâkim,

-Genç adam dosyan kabarik, uyusturucu madde bulundurmak, uyusturucu madde satisi yapmak, hirsizlik, gasp ve buna benzer birçok suç islemissin. Bu suçlari neden isledin?

Genç,  hâkime çaresizce bakti.

-Neden mi? Çünkü; ben bir bagimliyim. Uyusturucu madde bulamadim mi krize giriyorum gözüm hiçbir sey görmüyor. O an her sey yapabilirim. Bende bu durumdan memnun degilim. Ama; maalesef ben bir bagimliyim. Ne olur. Beni yargilamayin bana yardim edin!

Yasli gözlerle hâkime bakti ve konusmasina devam etti.

-Bende sokaklarda yürümek, parklarda oynamak, topluma karisip hayatin güzelliklerinden faydalanmak istiyorum.

-Ne olur beni kurtarin! Bana yardim edin yargilamayin beni! Çünkü; ben bir bagimliyim.

Dünya nüfusunun %5 yaklasik 400 milyon insan 2021 yili içerisinde en az bir uyusturucu madde kullandi ve maalesef bunlarin onda biri yasamini yitirdi. Ne yazik ki geçen yil 1,5 trilyon dolar uyusturucu piyasaya sürüldü. Bu kötü tablo ülkemize de sirayet etmis durumda tüm mücadelelere ragmen bagimlilikta artis var ve bunlarin beste biri 15 yasinin altindadir. Ülkemizde ceza evlerinde gözlem altinda bulunan hükümlülerin ve tutuklularin %35’ini uyusturucu madde satan ve kullananlar olusturuyor. Ülkemizin nüfusunun %72 sinden fazlasi genç olmasi hasebiyle çok dikkatli davranilmali ve bu çagriya kulak vermeliyiz. Bu tipki depremde enkaz altinda kalip “Sesimi duyan var mi”  diyerek bagiran gibi yardima muhtaç bireylerin imdat çigligi! Lütfen. Bu sese kulak verelim. Hep birlikte bagimliliktan kurtulmak için neler yapabiliriz bunu ortaya koyarak hareket etmeliyiz. Spor, sanat, kültür, egitim ve ekonomi olmak üzere tüm çevrelerin isbirligi yapip bu IMDAT sesine kulak vermesi dilegiyle…

(Bu yazida yer alan fikirler yazara aittir. Hikmet Akademisi’nin bakis açisini yansitmayabilir.)

 

YORUMLAR
YENİ YORUM YAP
güvenlik Kodu
EDİTÖRDEN
Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!