HAZZIN DORUĞU VİCDANIN SIZLAMASI

Haz beynin ilgili bölgesindeki mekanizmaları harekete geçirir. Hazzı doruklarda yaşayan birinin aslında akli melekeleri aşırı yüklenmede kaynaklı haz grafiğindeki çizginin pik yapmasına bağlı olarak akıl büyük oranda devre dışı kalır.
HAZZIN DORUĞU VİCDANIN SIZLAMASI
Dr. Murat AYHAN
Dr. Murat AYHAN
Eklenme Tarihi : 1.12.2023
Okunma Sayısı : 352

HAZZIN DORUĞU, VİCDANIN SIZLAMASI.

Haz beynin ilgili bölgesindeki mekanizmaları harekete geçirir. Hazzı doruklarda yaşayan birinin aslında akli melekeleri aşırı yüklenmede kaynaklı haz grafiğindeki çizginin pik yapmasına bağlı olarak akıl büyük oranda devre dışı kalır. Bundan ötürü hep bir üstünü ister hep daha fazla kazanmayı arzular kişi, bu para olur, başka bir ödül olur, cinsellik olur, madde olur hep daha fazlasını ister.  Çünkü üst limit aşılmıştır, duvarlar yıkılmıştır baraj kapakları dayanamamış içeriyi su basmış sel götürmüştür. Bu sel kişiyi boğar alıp götürür ve çevresinde ciddi zararlar verir.

Haz mekanizmasını diri tutmak kapital dünyanın en önemli aracıdır. Bu araç değişkenlik gösterir bazen bir TV kanalı, bazen bir koltuk bazen ise çok farklı bir araçtır. Ama amaç tektir hazzı doruklara ulaştırır kişiyi ve toplumu köleleştirip kendine bağımlı hale getirmektir. Hazzın kontrol edildiği yerbeyindir. Zihin manipüle edilerek istediği gibi oyunu kurmaktır asıl amaç. Belki de Jung'un dediği gibi ortak bilinç batıda böyle algılandı hazza dayalı bir sistem oluşturmak. Beynin fonksiyonelliğini kullanarak insanların beynini kullanmasına engel olup mantıklı davranmalarına engel olmak.İşte tam da! Sorun ve çözüm burada gizli. Peki ya kalp? Vicdan, irade bunlar işin neresinde. Bunlar işin çıkmaza girdiği yerde duruyor.

Hazzı doruklarda yaşamasına rağmen iç huzuru dinamikleri eksik kalan hep bir boşlukta kalan yöndür. Kalp. Batı toplumu kalbi önemsemediği için yüzyıllardır materyalleşti iç huzuru kaybetti. Fakat orada hep bir ses vardı onlara içten içtenfısıldayan bir şeylerin yanlış gittiğini anlatmaya çalışan bir ses. Hazzın perdelediği aklını kullanmayan insanların çıkmasına anahtar olacak kilit oracıkta duruyordu.

Kalpler Ancak Allah’ı andığında tatmin olur düsturu anahtarın kilidiydi iç huzuru yakalamamız için bize sunulan mükemmel bir aygıttı. Fıtratın en önemli dinamiği vicdanın aynasıydı kalp iç sese huzura açılan kapıydı.

Kalpleri evirip çeviren Yüce Rabbimin en güzel örnekliğiydi. Belki yüce Yaradan Miraç hadisesinde ondan Peygamberin kalbini tertemiz etti. Belki Filistin de ne olursa olsun HasbinAllah ve nimel vekil diyen imanlı gönüllerde batının kalbini tertemiz edecek hazzın doruklarında perdelenmiş akılları iç sesin huzuruyla aralayacak o perdeden içeriye giren nur insanlığın kurtuluşu olacak. Hazzın imparatorluğunu ve onun köleliğini yapanları Allaha adanmış bir avuç yetimin kalbi yıkacak. Bu kalpten pompalanan kan tüm insanlığa can olacak direnişin zaferine tüm insanlık şahit olacak inşallah.

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Hikmet Akademisi'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

YORUMLAR
YENİ YORUM YAP
güvenlik Kodu
EDİTÖRDEN
Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!