Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’dan Dersler

Içinde bulundugumuz ay Subat. Her subat ayi bana ve benim yasimda olan çok sayida insana 28 Subat post modern darbe sürecini ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’i hatirlatmakta...
Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’dan Dersler
Doç.Dr. Murat SEZIK
Doç.Dr. Murat SEZIK
Eklenme Tarihi : 5.02.2021
Okunma Sayısı : 1903

Içinde bulundugumuz ay Subat. Her subat ayi bana ve benim yasimda olan çok sayida insana 28 Subat post modern darbe sürecini ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’i hatirlatmakta. Bu nedenle bu yazimi Necmettin Erbakan’in  “Ne yaptiysam Allah Rizasi için yaptim” alt basligi ile yayinlanan Davam kitabindan yaptigim bazi tespitleri okuyucularla paylasmaya karar verdim ( Bu arada daha önce vermis oldugum Medya siyaset iliskisi üzerine yazi sözünü de unutmus degilim…).

 Kendisi bir Hiristiyan olan Jhon Davenport’un bir anisina yer veren Necmettin Erbakan, söyle aktariyor. “ Hz. Peygamber, Mekke’yi fethettiginde kendisine en büyük zulümleri yapmis olan insanlara karsi intikam hirsi ile yaklasmamis herkesi hatta Uhud savasinda öz amcasi Hz. Hamzayi sehit edip cigerini çigneyen insani bile affetti.”  Iste bütün bunlari ögrendigim zaman titredim diyen Devenport devaminda, “ Peki bütün bunlardan sonra ne yapacak diye beklerken bir de gördüm ki Medine’ye döndü. Yine arpa ekmegi yiyerek, hasirin üzerinde yasamaya basladi. Bunlarin hepsini normal insanlar yapar fakat böylesine muhtesem bir zaferden sonra sade hayatina dönmek ancak büyük bir peygamberin ahlaki olabilir. Dedim ve kosarak secdeye kapandim Müslüman oldum.”  Müslümanlar için süphesiz en güzel örnek en güzel ölçü, Peygamberin hayati. Oysa günümüzde insanimiza dört odali evler, bes odali evler hatta saraylar yetmiyor. 

Günümüzdeki olaylar karsisinda sesiz kalmayi, sadece seyirci olmayi dogru bir tavir olarak gören, zulme ve haksizliga karsi harekete geçmeyi ise ahmaklik olarak gören Müslümanlar için bir baska alinti yapalim.

Farz ediniz ki Hz Peygamber’in Bedir savasini yaptigi gün o civarda develerini güden bir çobansiniz. Ebu cehil taraftarlari ile Peygamber taraftarlari savasa tutusmak üzere, söyle yüksek tepelere çikayim da savasi seyredeyim denilirse inkârcilar zümresinden olunur. Ya rabbi bunlardan hangisi hakli ise ona yardim et diye dua edilse gene inkârcilardan olunur. Çünkü insan bu dünyaya sadece kim hakli kim haksiz bilmek için gelmemistir. Ya rabbi Hz Muhammed’e yardim et onu muzaffer kil diye dua edilirse bu sefer de günahkar, fasik olunur. Çünkü zaman sadece dua etme zamani degil eyleme geçme zamanidir.” Evet, gerçek  bir Müslüman’in yapmasi gereken sey eyleme geçmektir. Günümüz Müslümanlarinin en büyük sorunu eylemsizlikleri ve bu eylemsizliklerine mazeret arama çabalaridir. 

Son olarak da Erbakan hocanin 9i 1s Formülünü paylasacagim. 9i ve 1s kuralina uymanin insanimizin özellikleri ile birlikte düsündügümüzde çok da kolay olmadigini ifade ederek aktarayim.

Bunlar;  Inanç sahibi olmak- Güçlü bir imana sahip olmak

Ihlas sahibi olmak- Mevki, makam, güç, san, söhret pesinde kosmamak

Ittika sahibi olmak- Allah’tan baskasindan korkmamak.

Ittifak içinde olmak- Birlikte oldugumuz arkadaslarla ihtilafa düsmemeliyiz, çekismemeliyiz.

Iyi ahlak sahibi olmak- Giybet dedikodu, haset, kibir, kin, iftira gibi hasletlerden uzak durmaliyiz.

Ihsan sahibi olmak- verilen görevi en güzel sekilde yapmaliyiz.

Istisare etmek-  Benim dedigim tek dogrudur demeden arkadaslarimizin görüslerini almaliyiz

Itaat etmek- alinan kararlari yerine getirmeliyiz.

Istikamet sahibi olmak-  Islam’in emir ve yasaklarina karsi hassasiyet sahibi olmaliyiz.

Sadakat- Zoru görünce kaçmamak, cazip makam ve menfaatlere kanmamak.

YORUMLAR
Abdulkadir
6.2.2021 22:44

Murat Bey, yazinizi zevkle okudum. Çok güzel çizgiler ortaya koymussunuz. Yazilarinizi büyük bir sevkle okuyor ve paylasiyorum. Yazilarinizin devamini diliyor saygilar sunuyorum

YENİ YORUM YAP
güvenlik Kodu
EDİTÖRDEN
Bizimle sosyal ağlarda bağlantı kurun!